Zimska zanimacija

BN 172
| 4.1.2016 | Piše:
Božo Ivanić
| Foto:
Božo Ivanić


Iako to mnogim ljudima diljem svijete nije jasno kako i zašto, u našem se dijelu Jadrana zimi ne plovi. Ogromna većina ljudi plovidbu morem vezuje uz dječje ljetne školske praznike, jednako onako kao što i skijanje vezuju uz zimske školske praznike. Kao da more presuši tijekom zime! Ne znam zašto je to tako, ali već kad jest onda se to makar može iskoristiti na najbolji mogući način, da se ta duga zima iskoristi za polaganu, ali temeljitu pripremu brodice za sljedeće ferije

Počela je i kalendarska zima. Većina je barki vani, i odgovorni vlasnici to će vrijeme potrošiti za to da bi svoje barke polako ali temeljito pripremili za novu sezonu. Još par mjeseci i eto nje!
Zato toplo preporučamo da sada u miru, tijekom lijepih vikenda i toplijih poslijepodneva posvetite svojoj barci malo pažnje i ona će vam to višestruko vratiti kad dođe vrijeme za plovidbu.Za početak provjerite sve cijevi, obujmice na crijevima ulja, vode, hidraulike. Pregledajte i stanje ventila u podvodnom dijelu barke. To bi trebalo napraviti još dok je barka u moru.

... (više u tiskanom i CD izdanju)