Virtualno ribarenje plivaricom

BN 223
| 31.3.2020 | Piše:
Krunoslav Mihić
| Foto:
Krunoslav Mihić


Kako je biti ribar od sada se može i kroz virtualno putovanje s bilo kojeg mjesta na kojem postoji internet veza... i VR naočale, naravno! No da bi sve dobilo još više na težini virtualno ribarenje će biti i dio projekta mini-muzeja ribarstva na otoku Ugljanu

Ribari su poznati kao vrijedni i radišni ljudi, jer kako bi inače uspjeli preživjeti od ribarenja? Zadnjih godina među mnogobrojnim ponudama u turističkim turama dnevnih izleta počeli su se nuditi i ribolovni izleti. Neki ribari kako bi iskoristili dane kada plivarice ne rade svoj brod su osim za potrebe ribarenja registrirali i za dnevne izlete. Takav brod ako se lijepo opere i počisti da se makne miris ribe može služiti kao dobar brod za jednodnevne izlete. Kako je i takvih izleta s vremenom bilo sve više tako je trebalo ponuditi ipak nešto više. Jedini logičan smjer išao je ka vođenju gostiju na plivaricu kako bi sudjelovali, odnosno kako bi bili dio posade ribarice. I sve je to dobro dok je dobro, dok je more mirno i dok vaš vestibularis i želudac mogu to podnositi. Mučnina je realan problem kod ovakvih izleta i ovakvi izleti nisu za svakoga.

Kako bi gostima dočarao doživljaj boravka na plivarici za vrijeme ribarenja zadarski, odnosno kualjski ribar, poduzetnik Božidar Blaslov je zajedno sa zadarskom tvrtkom Printshop razvio virtualno ribarenje. Ideja ovog projekta je bila prikazati kako to izgleda biti ribar na plivarici, i to kroz pogled i perspektivu klasičnog gos ... (više u tiskanom i CD izdanju)